zondag 10 februari 2013

Week 2

Schrijf vandaag weer een stukje. Drukker vandaag dan de eerdere zondagen, wel naar de kerk geweest. Maar we hebben gisteren en de dag ervoor de groep Amerikaanse vrijwilligers opgehaald. Ze kwamen op verschillende tijden aan, vrijdagavond en zaterdagochtend, daarom verbleven we in een een soort hotelhuisjes dichtbij het vliegveld. Was erg mooi daar. Wellicht stuur ik nog foto's.

Zoals verwacht is de sfeer totaal anders met de groep vrijwilligers. Vooral John, degene die het Medical Centre heeft opgezet. Hij kwam al op donderdag. Een erg aanwezige persoonlijkheid, maar het is wel gezellig. Gisteren kampvuur en afrikaanse trommels gekocht en bespeeld. Vandaag bakstenen gegooid (om ze te verplaatsen), in een rij.

De rest van de week was vrij rustig. Maandag was er een vergadering met een groep zogenaamde VHTs. Dat zijn mensen die op initiatief van de overheid langsgaan bij mensen om hun gezondheid bij te houden maar ook om voorlichting te geven. Ideaal om mee samen te werken. Ben daarom de rest van de week nog bezig geweest met hoe de voorlichting het beste aan te pakken. Maar dat is nog lastig, omdat veel werkzaamheden gericht zijn op de groep vrijwilligers en de mensen met wie ik moet werken dus ook druk zijn.

Wel heel wat beleefd in Kampala, voor en na we John gingen ophalen. We gingen eerst een auto ophalen van een vriendin van Jeremiah, een van de Ugandeze vrijwilligers hier. Zij is getrouwd met een Britse man, dus het was wel grappig om die even te spreken. Verder hadden we nadat we John hadden opgehaald natuurlijk te weinig benzine, maar dat was snel opgelost. Wat vervelender was, was toen we 's avonds/'s nachts met John en Jeremiah nog wat eten gingen halen, we aangehouden werden door politie. Het was voor mij eerst onduidelijk wat we verkeerd deden. Blijkbaar reden we in de verkeerde richting, maar uiteindelijk werd ook duidelijk dat de agenten vooral op geld uit waren. Was niet echt bang, maar vooral een beetje vol onbegrip. Later nog meer politie tegengekomen voor alcohol controle, en de volgende dag soldaten die dachten dat we een weg in gingen rijden, terwijl we alleen wilden keren. Maar dat ging allebei goed.

John geeft veel ideeën, ook over voorlichting. Hoop dat het lukt om daar mee aan de slag te gaan in de komende twee weken.

Pim

Nog wat foto's:
 Medical Centre

 Hier wordt gebouwd
Uitzicht op Lake Victoria

1 opmerking:

  1. Lieve Pim,
    goed om weer iets te horen, hoe is het met je kamer"maatjes"? Mooie foto's ook, dan krijg je een beetje beeld van de omgeving waar je bent. Toch wel dichtbij het meer zo te zien.
    Hou die agenten in de gaten hè?

    xx mamma

    BeantwoordenVerwijderen