zaterdag 9 maart 2013

Week 6

De generator is gemaakt! Scheen aan de bougie te liggen, want nadat die vervangen was, deed hij het weer. Kan mijn computer dus ook weer gebruiken. Dat is fijn, want naast het schrijven van deze blog is er veel wat ik kan doen met computer. Dat wordt vooral duidelijk als deze niet voorhanden is. Kan nu bijvoorbeeld op zoek naar fondsen, een programma uitwerken en wat andere informatie vinden.

De week begon een beetje zoals de week er voor, rustig. De rust bleef maar heb toch genoeg noemenswaardig gedaan. Bijvoorbeeld naar een middelbare school gaan, die vrij dichtbij gaan. Daar hebben we afgesproken dat we wat voorlichting en lessen zullen geven. Dat begon donderdagochtend met een gymles en zal volgende week verder gaan met een praatje over carrières en later wellicht met gezondheidsvoorlichting.

Na de gymles donderdag naar Kampala gegaan om wat spullen aan te schaffen en om op vrijdagmorgen Laura op te halen, een vriendin van Kinley die 10 dagen blijft.

Ondertussen beginnen er wat vergaderingen en projecten op gang te komen. De vergaderingen met de medewerkers van het Medical Centre beginnen wat meer vorm te krijgen: ze worden wekelijks, de notulen worden beter geregeld. Maandag is een vergadering met het Village Health Team, met wie we willen afspreken waar en wanneer we "outreaches" willen doen. Die zullen voornamelijk bestaan uit medische dienstverlening maar daarnaast zal er ruimte zijn voor voorlichtingsactiviteiten, waar ik vooral in geïnteresseerd ben.

Ben benieuwd wat de komende week brengt!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten