zaterdag 30 maart 2013

week 9

Zojuist paaseieren gekleurd. Een idee van Johannes, leuk om een beetje van thuis mee te brengen. Vanmorgen met Johannes een stukje gelopen om 30 eieren te halen, die we daarna gekookt hebben en vanavond met de thee kreeg ik een aantal mensen zo ver om ze met waskrijt te versieren. Straks of morgenochtend gaan we ze verstoppen.

Het was goed dat Johannes er was, gaf een frisse blik op alles waar Kinley en ik aan begonnen te wennen. Maandag weer op de school gepraat over carrières, maar daar gingen best wat gesprekken aan vooraf. Ga proberen mensen uit te nodigen die aan het werk zijn en daar wat over kunnen vertellen, want de leerlingen hier hebben daar een slecht beeld van.

Dinsdag 66 mensen getest voor HIV, we waren bezig van iets voor 11en tot ongeveer 16:00 uur. Heb zelf niet al te veel kunnen doen maar het was goed om te zien hoe het er aan toe gaat, zodat ik voor volgende outreaches beter een idee heb hoe dingen anders te doen of andere activiteiten te organiseren. Er is nu een outreach gepland voor Family Planning over twee weken, vooral omdat "Blue Star", een organisatie met wie het Medical Centre een contract heeft, langs is geweest afgelopen week. Het organiseren van andere outreaches dreigt een beetje te stagneren. Deels omdat de omgeving nog steeds niet goed in kaart gebracht is, en het dus moeilijk is om te besluiten waar naar toe te gaan, en deels vanwege de kosten. Die kosten zijn naar mijn idee ook een probleem omdat er weinig overzicht is in alle kosten en inkomsten. Ik probeer mijn bijdrage te leveren in het verhelpen van deze obstakels. Dat is vooral door praten en langzaam dingen gedaan krijgen.

De wekelijkse gymles op de middelbare school op donderdag ging niet door vanwege de regen. Gisteren is Richard aangekomen na bijna 2 maanden weg te zijn geweest. Gaat morgen een beetje een feest worden hier, ben benieuwd.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Pim, je bent wel in een heel andere wereld terecht gekomen. Leuk om je ervaringen te lezen. Wat vliegt de tijd trouwens, je bent al bijna 3 maanden weg. Nog heel veel succes!
    Groetjes, Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Langzaam gaat alles daar, dat is erg wennen merk ik. Zelfs voor jou Pim, die best veel geduld heeft, is dat moeilijk. Maar alle beetjes helpen moet je maar denken en je doet een schat aan ervaringen op in deze totaal andere samenleving. Pasen is alweer achter de rug en we gaan hopen dat het voorjaar hier begint, t wordt hoog tijd...
    xx mamma

    BeantwoordenVerwijderen